2008 m. sausio 29 d., antradienis

Arbatos pakeliuose autopsija - II dalis

Vis dar jausdami troškulį, vis dar su viltimi atsigerti ko nors skanaus, ėmėmės žalios arbatos. Daugiau kaip po porą gurkšnių juodos arbatos iš pakelių negėrėme ne tiek iš savigarbos, kiek iš meilės arbatai.



Pirmas patarimas – prieš atidarydami Presto žalios arbatos pakuotę, iš karto pasiruoškite. Geriausia - paimkite žirkles aštriais galais. Jų prireiks nuimant permatomą celofaną nuo dėžutės. Siūlelio atplėšimui nėra - nelabai patogu. Užtat tvirta.
Žalią – kad visiems nemokantiems skaityti būtų aišku – viduje taip pat bus žalia – dėžutę puošia įžymusis Ceilono liūtas, saugantis viduje esančios arbatos originalumą – suprask – tikra. Nors padirbinėja ir Ceilono arbatą, o su dabartinės poligrafijos pramonės lygiu, galima būtų atspausdinti bet ką, nors ir eurus.


Atidarius dėžutę, labai maloniai nuteikė hermetiškai užlydytas metalizuoto plastiko paketas, saugantis arbatos šviežumą. Rungtynių Presto-Lipton rezultatas iš karto tapo 1:0.
Atidarius paketą, puolėme uostyti.
Taip, kvepia arbata. Tačiau, sakyčiau, labiau juoda, tik švelniau. Tiesa, ko norėti – Ceilono arbatos lapeliai labiausiai tinkami juodai arbatai gaminti – per karštair per daug saulės.
Sausos arbatos kvapas – trejetas – ne visai žalia, bet užtat be kanceliarinių prekių prieskonio.
Pasvėrėme. Galiu patvirtinti, kad ir Presto pirkėjų neapgaudinėja.
Štai ką radome paketėlio viduje:


Smulkinti arbatos lapeliai, bet žymiai geriau už tai, kas slėpėsi Liptone.


Vadovaudamiesi instrukcija, užpylėme paketą verdančiu vandeniu, nusiteikdami neteisingam rezultatui. Taip ir buvo :



Gavome gelsvai-rusvą skystį su neišraiškingu skoniu ir kvapu. Kuolas – už klaidinančią informaciją kaip paruošti žalią arbatą.

ŽALIA ARBATA BŪTINAI TURI BŪTI UŽPILAMA ATVĖSINTU IKI 70-80 LAIPSNIŲ PAGAL CELSIJŲ VANDENIU!

Tik tada žalia arbata bus aromatinga ir skani.

Kitą paketėlį užpylėme atvėsintu. Ir spalva, ir skonis, ir kvapas, nors ir silpnas, atitiko žalios arbatos sąvoką. Net fotografijoje matyti skirtumas - dešinėje - arbata, kuri buvo užpilta vėsesniu vandeniu.
Vertinimas – silpnas 3 – reiškia, gerti galima. Tačiau mes negėrėme – turime ir geresnės.

Išvada:
1.Įpakavimas pritaikytas atšiaurioms Lietuvos sąlygoms. Jeigu rimtai – matosi dėmesys arbatai. Blogai – nepagalvota, kad vartotojas dažnai žino mažiau už pardavėją, ir informacija kaip naudotis paketėliu, nors ir tinkama juodai arbatai, žaliai visiškai netinka. Pasikartosiu arbatos labui - patarimas Nr.2 (rekomenduojame išmokti mintinai):

ŽALIA ARBATA BŪTINAI TURI BŪTI UŽPILAMA ATVĖSINTU IKI 70-80 LAIPSNIŲ PAGAL CELSIJŲ VANDENIU!

2.Lyginant su Lipton, paketėlio turinys geresnis, tačiau Ceilonas niekada negarsėjo ir negarsės žalia arbata – per daug saulės ir karščio.
3.Kaip ir Lipton, Presto neapgaudinėja savo pirkėjų – svoris tikslus.
4.Kaip ir tikėjausi, geriau gerti nepaketuotą žalią arbatą. Kodėl? Tam kad žinotum, ką geri. Lapeliai, nepraėję pro godžias smulkintojų ir paketuotojų rankas yra kokybiškesni, aromatingesnis ir skanesni. Rinkdamasis nepaketuotą arbatą gali įvertinti jos šviežumą, kokybę. Žinoma, tam reikia žinių ir įgūdžių. Be to, paetėlis, kaip įsitikinome, dažniausiai turi savo skonį/kvapą. Gal būt, vienintelis paketuotos arbatos privalumas – santykinis jos patogumas – įkišai – ištraukei… Bet kelias papildomai sugaištas minutės su kaupu atpirks geros arbatos suteiktas malonumas.
Viskas. Daugiau prie paketėlių nebegrįšime. Tikiuosi.

Komentarų nėra: